esmaspäev, 23. veebruar 2015

Miks ma seda teen?

See blogi on mõeldud uuringuna kas, kuidas ja kui palju on võimalik internetis raha teenida liitudes pealtnäha absurdsete ja mitte nii absurdsete pakkumistega ja aru saada kuidas need töötavad.
Seda nn. uuringut ajendas mind tegema hetkeolukord kus ajutiselt töövõimetuna kodus istudes seda aega ära kasutada ja leida mingi võimalus haigusrahadele lisa teenida. Hetkel suuresti liikumisvõimetuna on valikuks ainult „tööd“ mida saab teha kasutades interneti. Juhuse tahtel komistasin ma Youtubis ühe video otsa mis kutsus liituma „bla bla bla“ veebilehega ja teenima raha reklaamidel klikkides. Loomulikult olin ma eelnevalt lugenud, näinud, kuulnud sellistest lehtedest kuid pole olnud aega asja lähemalt uurida. Seega siis otsustasin igavuse peletamiseks väikese uuringu teha kas reaalselt ka on võimalik klikkides, küsitlusi täites, andmeid sisestades, artikleid kirjutades jne. raha teenida ja kui on võimalik siis kas ma selle raha ka kätte saan.
Loomulikult pakuvad võimalusi kodustöötamiseks kasutades interneti ka täiesti legaalsed ettevõtted aga kuidas kindlaks teha kas tegu on legaalse tööga või petuskeemiga?
Lugesin ühte vastavasisulist uuringut ja seal väideti et petuskeemid on internetis nii levinud et iga 1 legaalse pakkumise kohta tuleb keskmiselt 60 petuskeemi. Seega tundub nende petuskeemide seast legaalse töö välja sõelumine tõelise väljakutsena!
Aga alustangi esimesena ühest kõige „lihtsamast“ variandist ehk siis reklaamidel klikkimisega. Selliste pakkumistega lehti on internetis sadu tuhandeid, seega pole just eriti keeruline neid leida. Heaks abimeheks sellistel lehtedel surfamiseks on WOT* ehk Web of Trust. See on Mozilla Firefox´i tasuta add-on mis kasutajate hinnangute põhjal näitab kas veebileht on ohutu või sisaldab see viiruseid, petuskeeme, lastele ebasobivat materjali jne. Samuti saab iga kasutaja ise oma hinnanguid vastava veebilehe jaoks anda. Netis surfates pole ettevaatus kunagi liiast.
*kõik tärniga lingid on referral lingid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar